Wiecie, że Kapusta jest bardzo dobrym źródłem witaminy C, a ta kiszona ma jej jeszcze więcej. Poza tym kapusta jest dobrym źródłem witaminy A (zwłaszcza kapusta czerwona i włoska) witamin z grupy B: B1, B2, B3, B5, B6 i kwasu foliowego, a także składników mineralnych: wapnia, magnezu, fosforu, potasu i manganu.
Składniki
1 mała główka kapusty
2 średnie marchewki
Por ( Biała część)
Odrobina octu
Łyżeczka cukru
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek ( moze być również olej :) )
Przygotowanie :
Kapustę szatkuje. Marchew obieram, myje i trę na tarce o dużych oczkach. Białą część pora myję , przekroje na pół i kroję na pół krążki.
Wszystko przekładam do jednej miski, doprawiam solą, pieprzem i łyżeczka cukru oraz odrobiną octu
. Dobrze wymieszam. Dodaje oliwę( nie za dużo żeby ta surowka nie pływała :D )
Dokladnie wymieszam :)
I Voilà :) gotowe :)
Prosto i smacznie :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki Wielkie za odwiedziny💖 Spodobał Ci się przepis? Zostaw komentarz 💐A może udostępnisz mój przepis na swoim profilu ?
Było by mi miło, a w ten sposób pomożesz w promowaniu mojego bloga :) :)