Taka surówka jest częstym gościem na naszym stole. Zawsze ją robię gdy na obiadek mam schaboszczaki :D
Kiszonka jest bardzo zdrowa ! Jest bogatym źródłem witaminy C, E , wapnia, fosforu, przeciwutleniaczy i działa grzybo- bakteriobójczo :)
Także zajadajcie jak najczęściej :)
Składniki
500g kapusty kiszonej
1 duża marchewka
1 duża cebula
1 łyżki oleju
szczypta cukru
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kapustę kiszoną płuczę w zimnej wodzie (tylko raz) by pozbyć się nadmiaru kwasu. Siekam . Marchewkę obieram, trze na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekam i podsmażam na 1 łyżce oleju. Do kapusty dodaję cebulkę i marchewkę. Całość przyprawiam do smaku pieprzem i szczyptą cukru.
września 24, 2017
Roladka z piersią z kurczaka , pieczarkami serem i papryką 🥰
Witam po ponad rocznej przerwie. Ile się działo , ile pozmieniało w moim życiu . Przez rok i siedem miesięcy mnie tu nie było :( w tym czasi...

nie tylko witaminki, ale i np. kwas mlekowy! kiszonki, choć proste i tanie, są wręcz skarbnicą zdrowotności :) chociaż tak przez nas niedocenianą.... najważniejsze by używać przetworów kiszonych, a nie kwaszonych :)
OdpowiedzUsuńJedna z moich ulubionych surówek :-)
OdpowiedzUsuń